Kreditori oficiāli pasludinājuši finansu grūtībās nonākušo Dienvidkorejas autobūves firmu "Daewoo Motor" par bankrotējušu, vēstī aģentūra "Bloomberg".
Bankrots tika paziņots pēc tam, kad sarunās ar arodbiedrību pārstāvjiem kreditoriem neizdevās panākt kompromisu jautājumā par personāla skaita un darba algu samazināšanu.

"Bloomberg" norāda, ka kreditorbankas cenšas apturēt "Daewoo Motor" parādu pieaugumu, kas tuvinās diviem miljardiem ASV dolāru, lai piesaistītu kompānijai potenciālos pircējus. Pašlaik reālākais pircējs ir ASV autogigants "General Motors" kopīgi ar tā partneri - Itālijas firmu "Fiat SpA".

Kreditorbankas tagad iesniegs tiesā prasību izveidot "Daewoo Motors" bankrota pārvaldi un iesaldēt visas saistības un kredītprasības.

Ja tiesa šo prasību apmierinās, tā iecels bankrota pārvaldnieku, kurš centīsies panākt pavērsienu kompānijas darbībā, savukārt, ja prasība tiks noraidīta, "Daewoo Motor" aktīvi tiks izsolīti un ienākumi sadalīti starp kreditoriem.

Lai gan sagaida, ka bankrota pasludināšana likvidēs centienus pārdot "Daewoo Motor" firmai "General Motors", vairāki kreditori pauduši viedokli, ka sarunas ar amerikāņu autobūvētāju turpināsies pat tad, ja tiks iecelts bankrota pārvaldnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!