Ceturtdienas vakarā Dalasā protesta laikā pret policijas vardarbību vairāki snaiperi atklāja uguni uz policistiem, no kuriem vismaz pieci nogalināti, bet seši ievainoti, ziņo varasiestādes.

Patlaban policija ielenkusi kādu vīrieti, kurš slēpjas daudzstāvu autostāvvietā, bet trīs cilvēki ir aizturēti, ziņo BBC.

"Aizdomās turamais, ar kuru mums notiek pārrunas, paziņojis mūsu pārrunu vedējiem, ka beigas tuvojas un viņš plāno ievainot un nogalināt vēl vairāk mūsējo, ar ko viņš domā tiesībsargus. Tāpat pilsētas centrālajā rajonā visur ir izvietotas sprāgstvielas," atklājis Dalasas policijas priekšnieks Daivids Brauns.

Brauns arī atklāja, ka aizturēta un nopratināta kāda sieviete, kas atradusies vīrieša tuvumā. Tāpat policisti pārtvēruši kādu automašīnu, kad redzējuši, ka divi vīrieši tās bagāžas nodalījumā iemetuši kamuflāžas raksta somu un pēcāk strauji uzņēmuši ātrumu.

Policija uzskata, ka visi aizdomās turamie ir darbojušies savstarpēji saskaņoti, izmantojot snaipera šautenes, lai uzbruktu policistiem protestu laikā. "Mums gan nav pārliecības, ka esam notvēruši visus aizdomās turamos," BBC atklājis Brauns.

Apšaude sākusies ap plkst. 21 ceturtdienas vakarā, kad pa pilsētas ielām devies mierīgs protesta gājiens, kuru uzraudzījusi policija.

ASV vairākās pilsētās notikušas protesti pret policijas vardarbību pēc diviem šonedēļ piedzīvotiem incidentiem Luiziānā un Minesotā, kur policisti nošāvuši divus afroamerikāņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!