Foto: Publicitātes foto
Apzeltīta kaklarota, kas savulaik izcelta no avarējušā tvaikoņa "Titāniks" vraka, pirmdien nozagta no izstādes Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, informē aģentūra "Associated Press".

Zādzība notikusi "Titānika" katastrofai veltītā ekspozīcijā, kas bija iekārtota slavenajā izklaides parkā 'Tivoli". Vitrīna, kurā glabājās rota, bija aprīkota ar signalizāciju, kurai vajadzēja nostrādāt, ja saplēstu tās stiklu, taču bija aizmirsts par vitrīnas vāka aizslēgšanu un zagļiem atlicis to pacelt, paņemt kaklarotu un aiziet. " Mums ir liels kauns," atzinis izstādēs kurators Torbens Planks.

Par informāciju, kas palīdzētu notvert zagļus, izsludināta 1000 eiro (710 latus) liela atlīdzība. Pati rota apdrošināta par 14 000 eiro ( 10 000 latiem). Speciālisti gan pieļauj, ka zagļiem būs grūti kaklarotu realizēt, jo tā ir labi pazīstama juvelieru un kolekcionāru vidū.

Rota savulaik piederēja kuģa pirmās klases pasažierei ASV pilsonei Eleonorai Vaildernerei. Viņai izdevies izglābties, taču kaklarota palikusi kajītē.

Kā ziņots, "Titāniks" nogrima 1912. gada 14. aprīlī pēc sadursmes ar aisbergu. No 2224 cilvēkiem, kas bija uz kuģa izglābās tikai 711.

Vairāki uz kuģa bijuši dokumenti un mantas vēlāk izceltas zinātnisku ekspedīciju laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!