Organizācija "Glābiet bērnus" ("Save The Children") pirmdien apsūdzēja Dānijas tūrisma aģentūras, ka tās organizē seksa braucienus pedofiliem uz Baltijas valstīm un aicināja Dānijas policiju sākt izmeklēšanu.
"Glābiet bērnus" Dānijas nodaļas projektu menedžeris Vernons Džonss paziņoja - viņam ir pierādījumi, ka vismaz viena tūrisma aģentūra organizējusi braucienus Dānijas vīriešiem.

"Mēs iesniedzām pieprasījumu policijā, kad saņēmām ziņas no mūsu nodaļas Rīgā par gadījumiem, kad ceļojumu biroji Dānijā specializējas tādu braucienu organizēšanā uz Baltijas valstīm, kuru mērķis ir mazgadīgo seksuāla izmantošana," aģentūrai "Reuters" teica Džonss.

Policija informēja, ka šīs apsūdzības tiek izmeklētas.

Pēc Džonsa vārdiem, "pedofilu tūrisms" ir ļoti noslēgta joma, un ir ļoti sarežģīti iegūt informāciju par vīriešiem, kuri dodas uz Baltijas valstīm, lai seksuāli izmantotu bērnus.

"Taču mums ir konkrēta informācija par vienu Kopenhāgenas ceļojumu aģentūru, kas organizē šādus braucienus," apgalvoja Džonss, atsakoties minēt šīs firmas nosaukumu. Pēc viņa teiktā, ceļojumu aģentūrās bieži vien ir viens konkrēts darbinieks, kuram ir nepieciešamie kontakti "seksa braucienu" organizēšanai.

Vispopulārākais pedofilu mērķis ir Rīga, tai seko abas pārējās Baltijas valstis, bet pēc tam - Polija, Krievija un citas Austrumeiropas valstis, stāstīja Džonss.

Vīrieši no citām Skandināvijas valstīm, kā arī Vācijas un Lielbritānijas bieži dodas "bērnu seksa" braucienos uz Austrumeiropas valstīm, uzsver "Reuters".

"Mums ir darīšana ar mafijas bijušā komunistu bloka Austrumeiropas valstīs. Prostitūcija un pedofilu sekss kopš komunisma sabrukuma ir pieaudzis," klāstīja "Glābiet bērnus" pārstāvis.

Dānijas Tūrisma aģentūru asociācija paziņoja, ka tai nav informācijas par to, ka kāds organizētu pedofilu braucienus uz Baltijas valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!