No Venecuēlas galvaspilsētas Karakasas sācis raidīt pirmais Latīņamerikas televīzijas kanāls “Telesur”, informē ārvalstu masu mediji.
Šo projektu atbalsta Venecuēlas, Argentīnas, Kubas un Urugvajas valdības, un tā mērķis ir veicināt Latīņamerikas integrāciju.

Pagājušajā nedēļā Pārstāvju palāta balsojumā deva ASV administrācijai atļauju sākt pārraidīt uz Venecuēlu pašiem savus TV signālus, raksta BBC.

ASV plāns ir radīts ar mērķi pretoties tam, kas tiek uzskatīts par propagandu pret ASV.

Ar dažu minūšu kavēšanos svētdienas pēcpusdienā diktors Patricio Villegass sveica skatītājus ar “šo jauno dienvidu televīzijas kanālu.”

Pirmajā pārraidē telekenāla prezidents, Venecuēlas komunikāciju ministrs Andress Izara teica skatītājiem 23 Latīņamerikas valstīs, ka “Telesur” nav vērsts pret ASV iedzīvotājiem.

Pēc viņa vārdiem, “Telesur” iznāks uz starptautiskās skatuves, lai stātos pretī imperiālismam, kas bez ierobežojumiem ir valdījis šajā reģionā jau 50 gadus.

Arī Venecuēlas prezidents Ugo Čavess telefonintervijā izteica pārliecību, ka “Telesur” ir “guvis pirmos vārtus”. “Ir pienācis laiks lielām pārmaiņām, un “Telesur” ir daļa no tām,” viņš teica.

Telekanāla pirmā programma sākās ar kritisku ziņojumu par neveiksmēm, ko piedzīvojusi Brazīlijas vadītā misija Haiti, un tai sekoja ne mazāk nosodošs sižets par bēgļu nožēlojamo stāvokli Kolumbijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!