Foto: Reuters/Scanpix
Brazīlijas dienvidu pilsētas Riodežaneiro centrā sagrūstot trim daudzstāvu ēkām, bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 17, bet 22 tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem, sestdien paziņoja glābēji.

Ēku gruvešos ir atrasti un izglābti seši izdzīvojušie. Lai gan glābšanas darbi turpinās, izredzes atrast izdzīvojušos ir minimālas, atzina vietējās amatpersonas.

Iepriekš tika vēstīts par astoņiem bojāgājušajiem un 18 pazudušajiem.

10 stāvu ēka, 20 stāvu ēka un četru stāvu ēka sagruva trešdienas vakarā pie pilsētas teātra vēsturiskajā Sinelandijas laukumā.

20 stāvu ēkā atradās vairāku juridisko firmu biroji, un divos tās stāvos tika veikti būvdarbi. Vienas sagruvušās ēkas pirmajā stāvā bija bankas filiāle un restorāns.

Pilsētas mērs Eduardo Paišs ceturtdien sacīja, kaēku sagrūšanas cēlonis vēl nav zināms, bet pieļāva iespēju, ka tā notikusi "strukturālu problēmu" dēļ. Vietējās policijas pārstāvis paziņoja, ka 20 stāvu ēkā notikuši neatļauti būvniecības darbi 3. un 9.stāvā.

"Iespējams, ka tika bojāta ēkas konstrukcija. Tās iekšienē glabājās būvmateriāli, kas varēja izraisīt konstrukcijas sabrukšanu. Sabrukšana notika negaidīti, bez jebkādu plaisu parādīšanās," klāstīja policijas pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!