Talibu spēku pretaviācijas ieroču baterijas sestdien atklāja uguni pret divām lidmašīnām, kas lidoja virs Kabulas, mēģinot tās notriekt, apstiprināja "Taleban" aizsardzības ministrija. Iespējams, ka viena no lidmašīnām bija amerikāņu bezpilota izlūkošanas lidaparāts.
Aculiecinieki stāsta, ka uguns ilgusi vairākas minūtes. Arābu telekanāls "Al Džasira" tiešraidē rādīja kadrus kā pret lidaparātiem tiek izšautas raķetes. Viens no lidaparātiem lielā ātrumā nozudis, taču otrs vēl 20 minūtes turpinājis riņķot virs pilsētas. Bez tam ārpus pilsētas debesīs bija dzirdama spēcīga eksplozija, taču telekanāla korespondents sliecās domāt, ka tur eksplodējusi mērķi nesasniegusī raķete nevis trāpīta lidmašīna.

Lai pārtvertu mērķi, gaisā pacēlās arī talibu aviācijas lidmašīnas.

Talibu aizsardzības ministrijā aģentūru "Reuters" informēja, ka lidmašīnas atradušās lielā augstumā un to valstiskā piederība nav noskaidrota.

"Al Džasira" korespondents sacīja, ka incidenta laikā Kabulas ielas bijušas tukšas, jo visi cilvēki sakāpuši uz ēku jumtiem, lai labāk varētu redzēt notiekošo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!