Foto: AP/Scanpix
Vismaz 31 cilvēks gājis bojā un daudzi smagi apdeguši liesmās, kas pēc avārijas Ugandas galvaspilsētā Kampalā pārņēmušas degvielas autocisternu, vēsta telekanāls "Al Jazeera".

Daudzi bojāgājušie ir cilvēki, kas pēc sestdien vēlu vakarā notikušās degvielas vedēja un citas automašīnas sadursmes steigušies pie cisternas, lai savāktu degvielu, bet tad automašīna aizdegusies, ziņo vietējā policija.

Negadījumā sadeguši aptuveni 20 degvielas kārotāju motocikli. Aģentūra AP novēroja, ka tuvējā slimnīcā ievesti aptuveno 20 apdeguši pacienti.

"Mēs vienmēr esam teikuši cilvēkiem, ka no transporta, kas ved tādas uzliesmojošas vielas kā degviela, vajag turēties tālāk," norāda Ugandas Katastrofu novēršanas ministrs Musa Ekveru.

"Mēs domājām, ka viņi mācīsies no pagātnes kļudām," piebilst ministrs, kurš traģēdiju raksturo kā tādu, no kuras varēja izvairīties.

Šis Ugandā bija traģiskākais šāda vaida negadījums kopš 2001. gada decembra, kad līdzīgos apstākļos valsts austrumos gāja bojā 90 cilvēki, norāda "Al Jazeera".

Kampala ir nozīmīgs degvielas tranzīta punkts, caur kuru degvielas vedēji apgādā tādas iekšzemes valstis kā Ruandu, Burundi un Kongo Demokrātiskās Republikas austrumus, skaidro raidsabiedrība BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!