Foto: AP/Scanpix/ LETA
Krievijas un Ukrainas delegācijas svētdien, 27. februārī, tiksies uz Baltkrievijas Ukrainas robežas, pasaules medijus informēja Ukrainas prezidenta biroja pārstāvji.

Šāds lēmums pieņemts pēc Zelenska telefonsarunas ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko svētdien, 27. februārī.

Paziņojumā teikts: "Mēs esam piekrituši, ka Ukrainas delegācija bez iepriekšējiem priekšnosacījumiem tiksies ar Krievijas delegāciju uz Ukrainas Baltkrievijas robežas pie Pripjatas upes."

Lukašenko uzņēmies atbildību par drošību tikšanās laikā un to, ka Baltkrievijā esošas lidmašīnas, helikopteri un raķetes "paliks uz zemes" sarunu laikā.

Zelenskis iepriekš bija teicis, ka nesatiksies ar Krievijas delegāciju Baltkrievijas teritorijā, jo tā tiek izmantota iebrukumam Ukrainā.

Jau ziņots, ka Krievija ceturtdien, 24. februārī, sāka pilna mēroga militāru uzbrukumu Ukrainai, prezidentam Vladimiram Putinam brīdinot citas valstis, ka jebkurš mēģinājums iejaukties novedīs pie "sekām, kuras jūs nekad neesat redzējuši".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!