Par savu atkāpšanos no amata piektdien paziņoja Melnkalnes premjers Filips Vujanovičs. Viņa atkāpšanās nozīmē arī visas republikas valdības atkāpšanos.
Paziņojumā Melnkalnes masu informācijas līdzekļiem Vujanovičs norāda, ka viņa valdība attiecīgajos apstākļos izdarījusi visu iespējamo, taču, tā kā tās tālāko darbu atsakās atbalstīt Liberālā alianse, kabinetam vairs nav vairākuma atbalsta parlamentā.

Liberālā alianse ir partija, kas stigri pieprasa neatkarību no Belgradas. Tā nolēma vairs neatbalstīt valdību pēc tam, kad parlaments pagājušajā nedēļā ratificēja jaunu savienības līgumu starp Serbiju un Melnkalni.

Melnkalnes prezidents Milo Džukanovičs, komentējot izpildvaras krīzi republikā, vēl pirms premjera atkāpšanās uzsvēra, ka valdības maiņa demokrātiskā ceļā pasaulē nav nekas neparasts.

Pēc Džukanoviča domām, patlaban ir iespējami divi notikumu attīstības ceļi: vai nu Melnkalnes suverenitāti atbalstošās partijas veido jaunu valdības bloku, vai arī tiek organizētas jaunas parlamenta vēlēšanas. Abas iespējas Melnkalnes prezidents atzina par "pieņemamām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!