Foto: PantherMedia/Scanpix
Dienvidkorejas tiesa ceturtdien piespriedusi nosacītu cietumsodu streikotājai, kura 309 dienas pavadīja kuģu būvētavas celtņa virsotnē, šādi iestājoties pret savu un citu darbinieku atlaišanu.

Tiesa piesprieda Kimai Džinsukai uz trim gadiem nosacīti atliktu 18 mēnešu cietumsodu par kaitēšanu kuģu būvētavas biznesam.

Kima no 35 metru augstā celtņa Dienvidkorejas dienvidu ostas pilsētā Pusanā nokāpa pērn novembrī pēc tam, kad kuģu būvētavas "Hanjin Heavy Industries and Construction" vadība un arodbiedrības pārstāvji panāca kompromisa vienošanos par 94 atlaisto strādnieku pieņemšanu atpakaļ darbā gada laikā.

52 gadus vecā sieviete celtnī uzrāpās pagājušā gada janvārī. Visu tur augšā pavadīto laiku pārtiku un ūdeni viņai piegādāja atbalstītāji, izmantojot virvi. Policija viņus neaizkavēja, baidoties, ka pretējā gadījumā sieviete varētu nolēkt.

Kimas protesta iedvesmoti, darbinieki pagarināja streiku, turklāt viņas rīcība radīja "lielu haosu un neērtības reģionā un milzīgus zaudējumus" kuģu būvētavai, pasludinot spriedumu, paziņoja tiesnesis.

Izrādot atbalstu atlaistajiem strādniekiem, Pusanā uz protestiem pulcējās tūkstošiem cilvēku no visas valsts. Izcēlās sadursmes ar policistiem, un daudzi cilvēki tika arestēti.

Tomēr tiesa izšķīrās par nosacītu sodu, jo apsūdzētā nebija šādi rīkojusies personiska labuma gūšanai un arī kuģu būvētava bija lūgusi viņu saudzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!