Foto: Reuters/Scanpix

Romas pāvesta Franciska automašīnas izvēle viņa piecas dienas ilgās vizītes laikā Dienvidkorejā ir pārsteigusi šīs valsts iedzīvotājus, kuri ir pārmērīgi pārņemti ar panākumu gūšanu un veiksminieka tēla radīšanu, vēsta laikraksts "The Washington Post".

Pēc ierašanās Seulā ceturtdien pāvests no lidostas prom devās ar mazu, melnu "Kia" automašīnu, kas daudziem dienvidkorejiešiem varētu šķist pārāk pazemīga tik globāli nozīmīgai personai. Televīzijas tiešraidē bija redzams, kā Francisks iekāpa nelielajā "Kia Soul", atvēra logu un pamāja sagaidītājiem, apraksta izdevums.

Pāvesta Franciska vienkāršība un pazemība ir guvusi plašu ievērību Dienvidkorejā, kur starp cilvēkiem valda sīva konkurence un ir cieņā savas turības un statusa izrādīšana. Šo Dienvidkoreju raksturojošo iezīmi netieši ilustrē plastiskās ķirurģijas nozares un privātapmācību uzplaukums.

Fotogrāfijas ar smaidīgo pāvestu mazajā automašīnā kļuvušas par dienvidkorejiešu diskusiju objektu internetā. Daudzi norāda uz transportlīdzekļa nosaukumu "Soul", kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē "dvēsele".

Dienvidkorejas mediji plaši apraksta, ka pāvests vizītei pieprasījis mazu Dienvidkorejā ražoto auto. "Soul" ir kompānijas "Kia" otrs mazākais automašīnas modelis, uzsver laikraksts. Ne katram patīk "Soul" dizains, bet to izvēlas jauni un praktiski braucēji. Tas nekad nav bijis bagāto un ietekmīgo transportlīdzeklis, pasvītro medijs.

"Es jūtos pagodināts, ka pāvests Francisks nebrauks ložu drošajā automašīnā," laikraksts citē 22 gadus vecu vietējo kristieti - studentu Šonu Čoenu.

Franciska vēsturiskā vizīte Dienvidkorejā ir pirmā reize 25 gadu laikā, kad šo Āzijas valsti apmeklē Romas pāvests.

Francisks ir atteicies no ložu drošajiem pāvesta automobiļiem, ko ārvalstu vizītēs lietoja viņa priekšgājēji, tāpat viņš ir aicinājis priesterus visā pasaulē izmantot vienkāršus transportlīdzekļus. Vatikānā Francisks brauc ar zilu "Ford Focus" vai atvērtu automašīnu, no kuras var brīvi kontaktēties ar cilvēkiem, skaidro "The Washington Post".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!