Foto: EPA/LETA
Dienvidosetijas galvaspilsētā Chinvali ir izveidotas un tiek labiekārtotas ielas, kas nosauktas Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva un premjerministra Vladimira Putina vārdos, pirmdien paziņoja Chinvali mērijas preses dienests.

Chinvali mērija pieņēma lēmumu par jaunu nosaukumu piešķiršanu ielām mikrorajonā "Moskovskij", lai atzīmētu Krievijas vadības lomu Dienvidosetijas vēsturē.

"Mikrorajonu uzbūvēja Maskavas mērija kā dāvanu Dienvidosetijas iedzīvotājiem, kas cietuši gruzīnu-osetīnu kara gaitā 2008.gada augustā, un mēs pieņēmām lēmumu, ka divas galvenās ielas būs nosauktas Dmitrija Medvedeva un Vladimira Putina vārdos," sacīja mērijas preses dienesta pārstāvji.

Chinvali jau kopš 2006.gada ir Jurija Lužkova iela, kas nosaukta toreizējā Maskavas mēra vārdā.

Dienvidosetija un Abhāzija 90.gadu sākumā pasludināja neatkarību no Gruzijas, tomēr tās par neatkarīgām valstīm pēc 2008.gada Krievijas un Gruzijas militārā konflikta atzinušas tikai Krievija, Nauru, Nikaragva, Vanuatu un Venecuēla. Gruzija abas separātiskās republikas joprojām uzskata par neatņemamu savas teritorijas sastāvdaļu.

Dienvidosetijas un Abhāzijas separātistu valdības pastāv ar Krievijas militāru un ekonomisku atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!