Foto: Itar-Tass/Scanpix
Separātiskajās Dienvidosetijas republikas opozīcijas līdere Alla Džiojeva, kura sevi pasludināja par iepriekšējo vēlēšanu uzvarētāju, paziņojusi, ka nepieļaus jaunu vēlēšanu rīkošanu, draudot tās izjaukt, piektdien vēsta BBC.

Viņa arī paziņojusi, ka kopā ar saviem atbalstītājiem nepiedalīsies 4.decembrī plānotajās Krievijas domes vēlēšanās.

Piektdien Džiojeva paziņojusi, ka neplāno atteikties no uzvaras un piedalīties jaunās vēlēšanās. "Mēs nepiedalīsimies jaunās vēlēšanās, mēs neiesim balstot un beigās vēlēšanas izjauksim," paziņojusi politiķe. "Tā saucamo vēlēšanu dienā mēs iziesim masu demonstrācijās," paziņojusi Džiojeva.

Džiojeva norāda, ka pēc 27.novembrī notikušo prezidenta vēlēšanu otrās kārtas rezultātu anulēšanas nedz viņa, nedz viņas līdzgaitnieki neplāno piedalīties Krievijas domes vēlēšanās. Lielākajai daļa Separātiskās Dienvidosetijas republikas iedzīvotāju ir Krievijas pilsonība.

Jau vēstīts, ka Dienvidosetijas Augstākā tiesa otrdien anulēja šajā separātiskajā republikā 27.novembrī notikušās prezidenta vēlēšanu otrās kārtas rezultātus, saskaņā ar kuriem vēlēšanās uzvarējusi bijusī izglītības ministre Džiojeva, lēmumu pamatojot ar to, ka "prezidenta amata kandidātes Allas Džiojevas atbalstītāji ir pārkāpuši Dienvidosetijas republikas konstitucionālo likumu par prezidenta vēlēšanām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!