Foto: Reuters/Scanpix
Opozīcijas mītiņā Dienvidosetijas galvaspilsētā Chinvali ceturtdien ar nazi sadurts kāds drošības dienesta darbinieks, atsaucoties uz separātiskās republikas Iekšlietu ministriju, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Pēc sākotnējās informācijas, ievainotais ir Aizsardzības ministrijas darbinieks Soslans Gabujevs. Viņš ar durtu brūci krūtīs nogādāts slimnīcā. Ziņu par viņa veselības stāvokli nav.

Dienvidosetijas opozīcijas prezidenta amata kandidāte, kas pasludinājusi sevi par prezidentu pēc nesen notikušajām vēlēšanām, apstiprinājusi, ka šāds gadījums tiesām noticis, taču nodēvējusi to par kārtējo provokāciju pret protestētājiem.

Džiojeva ceturtdien atteicās no Krievijas sarunvedēju piedāvātā kompromisa un vēl joprojām uzstāj, pa pašreizējam separātiskās republikas prezidentam Eduardam Kokoitam jānodod viņai vara līdz ārkārtas vēlēšanām, kas varētu notikt nākamā gada marta beigās. Viņa no savas puses tad centīšoties nodrošināt tiesisku un godīgu vēlēšanu norisi.

Krievijas sarunvedēji Džiojevai kā kompromisu piedāvājuši valsts ģenerālprokurora atkāpšanos, taču prezidenta amata kandidāte uzskata, ka tas ir tikai "pussolis".

Tikmēr pašreizējais prezidents Kokoits paziņojis, ka neatkāpsies no amata, kamēr nebūs ticis galā ar "oranžo revolūciju". 

Jau ziņots, ka atbilstoši provizoriskajiem datiem, kurus 28.novembrī pēc teju visu balsu saskaitīšanas paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija, Džiojeva vēlēšanās saņēmusi 56% balsu, kamēr Kremļa atbalstītais Anatolijs Bibilovs - 40% balsu. Tomēr starptautiski neatzītās valsts Augstākā tiesa rezultātus anulēja, lēmumu pamatojot ar it kā notikušajām "nelikumībām".

Pēc tam valstī sākās masu protesti un Džiojevas atbalstītāji izveidoja nometni Chinvali centrālajā laukumā, kur uzturas joprojām.

Džiojevas atbalstītāji arī sestdien apliecināja, ka 10.decembrī kādā no galvaspilsētas laukumiem notiks vēlēšanās visvairāk balsu saņēmušās kandidātes inaugurācija prezidenta amatā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!