Dienvidslāvijas aizsardzības ministrs Pavle Bulatovičs pirmdien tika nogalināts atentātā kādā Belgradas restorānā, ziņoja aģentūra "Tanjug", atsaucoties uz policiju.
Bulatoviču nogalināja nezināms uzbrucējs, ar automātisku ieroci izšaujot cauri logam futbolkluba "Rad" restorānā, kur ministrs ieturēja maltīti. Bulatovičs tika aizvests uz kara hospitāli, kur nomira no ievainojumiem.

Valdības ministri un federālo aizsardzības spēku priekšnieks Dragoļubs Ojdaničs pēc atentāta sanāca uz ārkārtas sēdi. Pēc tās valdība savā paziņojumā atzina, ka aizsardzības ministrs ir kļuvis par "klasiska terorakta upuri".

Atentātā tika viegli ievainots restorāna menedžeris Mirko Knezevičs un kādas bankas menedžeris Vuks Obradovičs. Restorāns, kurā notika atentāts, ir pazīstams kā Dienvidslāvijas prezidentam Slobodanam Miloševičam lojālu melnkalniešu satikšanās vieta.

Bulatovičs, kurš 1992.gadā kļuva par Dienvidslāvijas aizsardzības ministru pēc aizsardzības ministra amata federācijas mazākās republikas Melnkalnes valdībā, bieži uzturējās šajā restorānā.

Viņš bija pret Melnkalnes mēģinājumiem distancēties no federācijas lielākās republikas Serbijas. NATO aviācijas kampaņā pret Dienvidslāviju Melnkalne demonstrēja prorietumniecisku nostāju.

Bulatovičam kā aizsardzības ministram bija svarīga loma represijās pret Kosovas albāņiem un Dienvidslāvijas aizsardzībā pret NATO aviācijas uzbrukumiem.

Amatpersonas nav izvirzījušas nekādas versijas par atentāta motīviem.

Bulatovičs tika nogalināts nepilnu mēnesi pēc serbu kaujinieku līdera Zeļko Raznatoviča ar iesauku "Arkans" slepkavības. Kara noziegumos apsūdzētais Arkans, kuru uzskatīja par Miloševiča protežē, tika nošauts 15.janvārī kādā Belgradas viesnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!