Foto: stock.xchng

Seši cilvēki gājuši bojā, kad Dienvidsudānas karavīri uzbrukuši slimnīcai, atriebjoties par astoņu drošības spēku darbinieku nāvi, atsaucoties uz vietējo deputātu, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrukumu slimnīcai Austrumu Ekvatorijas štata Loremas ciemā apstiprina arī vietējie līderi. Izskanējušās ziņas noliedz štata gubernatora birojs, norādot, ka armija ir ieradusies aizsargāt vietējos iedzīvotājus.

Karavīri ciemā izvietoti pēc tam, kad nogalināti astoņi gubernatora apsardzes vīri, kuri bija nosūtīt izsekot liellopu zagļus.

Atsūtītie papildspēki Loremas ciemā sākuši apšaudīt iedzīvotājus, aizdedzinājuši ēkas un uzbrukuši slimnīcai, stāsta vietējais deputāts Deivids Majo.

Uzbrukumā slimnīcai nogalināts ārsts, pacients un četras medicīnas māsas, stāsta deputāts.

Cilvēktiesību aizsardzības grupas Dienvidsudānas armiju, kuru veido bijušie nemiernieki cīņā pret valsts ziemeļu daļu, jau iepriekš ir apsūdzējušas noziegumos pret civiliedzīvotājiem.

Daudzi kalnainās Loremas apkārtnes iedzīvotāji ir labi bruņoti ar ieročiem, kas palikuši pēc divdesmit gadu ilgā pilsoņu kara, skaidro BBC. Daudzās valsts daļās ir izplatīta liellopu zādzība.

Liellopi ir izdzīvošanas pamats daudzām kopienām. Tie norāda uz turību, kalpo par pūru un iztikas avotu bada sezonā. Viena govs, atkarībā no tās krāsas, var būt simtiem dolāru vērta, skaidro BBC.

Dienvidsudāna par neatkarīgu valsti kļuva 2011. gadā, atdaloties no Sudānas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!