Slikto laika apstākļu dēļ par 24 stundām atlikts daudzkārt izmantojamā kosmosa kuģa "Discovery" starts, vēsta ārvalstu mediji.

Bija plānots, ka kosmosa kuģis dosies uz Starptautisko kosmosa staciju (SKS) ceturtdienas vakarā. Jauns palaišanas laiks ir piektdien, pulksten 21:03 pēc Latvijas laika. Pašlaik palaišanas iespējamība, ņemot vērā laika apstākļus, ir 60%.

Šī ir jau ceturtā "Discovery" lidojuma atcelšana. Sākotnēji kosmosa kuģi bija plānots palaist 1. novembrī, taču 18. oktobrī speciālisti atklājuši degvielas noplūdi dzinēju sistēmā, kas koriģē kuģa stāvokli orbītā un tiek izmantoti nosēšanas laikā.

Kā vēstīts, pagājušajā nedēļā NASA paziņoja, ka "Discovery" komandā lidojumā uz SKS būs seši cilvēki.

Pēc šī lidojuma kosmosa kuģi norakstīs. Paredzēts, ka ar laiku norakstīta tiks visa pašreizējā atspoļkuģu flote, un pēc pēdējā lidojuma uz SKS, kas plānots nākamā gada februārī, visi trīs kuģi kļūs par muzeja eksponātiem.

Tomēr NASA budžets 2011.gadam pieļauj iespēju veikt vēl vienu lidojumu jūnijā.

"Discovery" komandai uz SKS jānogādā modulis "Leonardo", kurš kalpos kā stacijas noliktavu platības paplašinājums. "Discovery" kosmosā nogādās arī pirmo cilvēkveidīgo robotu - Robonautu 2, kā arī SKS rezerves daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!