Divi Igaunijas peldētāji pārpeldējuši Somu jūras līci. 55 kilometrus no Porkalas pussalas Somijas dienvidos līdz Sūrupi ciematam Igaunijas ziemeļos septiņpadsmitkārtīgais Igaunijas čempions peldēšanā Bruno Noponens veicis 19 stundās 13 minūtēs, bet televīzijas operators Prīts Vehms - 22 stundās 22 minūtēs.
Vehms faktiski nopeldēja garāku distanci, jo nomaldījās un sāka peldēt pārāk tālu uz austrumiem, bet pēc tam koriģēja peldējuma virzienu.

Peldējumu piektdien sešos no rīta sāka seši Igaunijas peldētāji, taču četri no viņiem nespēja pieveikt distanci un izstājās. Peldējumā piedalījās arī 17 gadus vecā Kinne Tenisone, kas izstājās pēc 19 kilometriem. Viņa bija jaunākā peldējuma dalībniece un vienīgā daiļā dzimuma pārstāve šajā pasākumā. Vecākajam peldējuma dalībniekam ir 51 gads.

Šāds peldējums no viena Somu līča krasta līdz otram noticis pirmo reizi. 1931.gada 17.augustā igaunis Aleksandrs Lāss veica peldējumu pa līdzīgu, bet īsāku maršrutu, Viņš nopeldēja 40 kilometrus no Igaunijai piederošās Naisāres salas līdz kādai Somijas saliņai pie Porkalas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!