Foto: PantherMedia/Scanpix
Divu raķešu sprādzienā Libānas galvaspilsētā Beirūtā ievainoti četri cilvēki, ziņo Libānas drošības dienesti.

Divus gadus ilgajā konfliktā kaimiņvalstī Sīrijā Libānas galvaspilsētā raķetes raidītas pirmo reizi.

Raķetes trāpīja Beirūtas dienvidu piepilsētā, kuru kontrolē šiītu kaujinieku grupējums "Hizbollah".

Pagaidām nav skaidrs, kas raidījis raķetes, bet pēc Iekšlietu ministrijas teiktā 107 mm raķetes "Grad" raidītas no pozīcijas dienvidaustrumos aptuveni astoņu kilometru attālumā.

"Hizbollah" līderis Hasans Nastralla uzrunā atbalstītājiem svētdien solīja, ka viņi uzvarēs Sīrijā, kur kaujinieku grupējums cīnās prezidenta Bašara al Asada pusē.

Sīrijas konflikts iepriekš atsaucies Libānas otrā lielākajā pilsētā Tripolē, kur nedēļu ilgās sadursmēs starp Asada atbalstītājiem un pretiniekiem nogalināti aptuveni 30 cilvēki.

"Hizbollah" kaujinieki ir iesaistījušies cīņās Sīrijas prezidenta Bašara al Asada pusē, šonedēļ sevišķi aktīvi piedaloties kaujās Kusairā. Un Lielbritānijā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR) iegūtā informācija liecina, ka kaujās Sīrijā nogalināti jau vairāki desmiti "Hizbollah" kaujinieku.

Oficiāli Libāna ir ieņēmusi neitrālu nostāju attiecībā uz konfliktu kaimiņvalstī, tomēr tas ir saasinājis spriedzi pašu mājās.

Libānas šiītu kustība "Hizbollah" un tās sabiedrotie atbalsta Asada režīmu, bet Libānas opozīcijas partijas lielā mērā atbalsta sīriešu nemierniekus.

Sīrijas konflikts ilgst jau vairāk nekā divus gadus. ANO lēš, ka tajā dzīvību zaudējuši jau aptuveni 70 000 cilvēku. Valsti pametuši 1,5 miljoni bēgļu, bet pašā Sīrijā pārvietoto personu skaits jau sasniedzis 4,25 miljonus.

Savukārt saskaņā ar SOHR apkopotajiem datiem tas izdzēsis jau vairāk nekā 80 000 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!