Foto: EPA/LETA
Pirmdienas rītā netālu no Briseles sadūrušies divi pasažieru vilcieni, vēsta ārvalstu mediji.

Beļģijas dzelzceļa pārstāve Anne Voineta pastāstīja, ka divu vilcienu frontālā sadursme notikusi ap pulksten 8:30 pēc vietējā laika (pulksten 9:30 pēc Latvijas laika) Halles pilsētā 15 kilometrus uz dienvidrietumiem no galvaspilsētas.

Pēc dažādiem datiem, avārijā gājuši bojā no 10 līdz 27 cilvēkiem. Vēl 27 cilvēki guvuši ievainojumus, daži no tiem atrodas kritiskā stāvoklī.

Vieglās traumas guvušajiem pasažieriem medicīniskā palīdzība tiek sniegta sporta kompleksā netālu no avārijas vietas. Nopietni cietušie nogādāti slimnīcā.

Vietējo amatpersonu rīcibā ir informācija par desmit bojāgājušajiem un 11 smagi ievainotajiem pasažieriem.

Tikmēr valsts dzelzceļš paziņojis, ka traģiskajā negadījumā gājuši bojā 25 cilvēki. Savukārt dzelzceļa kompānija "Infrabel", kurai pieder abi vilcieni, norāda, ka avārijā ir 30 ievainotie un līdz 27 upuriem.

Apturēta vilcienu satiksme no Briseles uz Beļģijas dienvidiem, kā arī ātrgaitas vilcienu satiksme "Thalys" un "Eurostar" starpvalstu maršrutos.

Kā vēlāk pirmdien paziņoja vietējās amatpersonas, sadursme notikusi tādēļ, ka viens vilciens, kas bija ceļā no Lēvenas, aizbraucis pie sarkanās semafora gaismas. Savukārt otrs vilciens ievērojis visus noteikumus, taču braucis ar desmit minūšu aizkavēšanos.

Vilcienos atradušies Halles iedzīvotāji, kuri bija ceļā uz darbu Briselē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!