Krievijas atbalstīto kaujinieku pašpasludinātajā "Luhanskas Tautas Republikā" (LTR) izplatījušās runas par snaiperiem no Latvijas, kuri it kā apšaudot mierīgos iedzīvotājus, sociālajā vietnē "Facebook" vēsta grupas "Informatīvā pretošanās" koordinators un Ukrainas parlamenta deputāts Dmitro Timčuks.

"Tā sauktās LTR bandītisko formējumu un vietējo iedzīvotāju vidū klīst baumas par it kā notiekošām provokācijām, kuras rīko Pretterorisma operācijas spēku apakšvienības, kurās ir "algotņi no Baltijas valstīm"," raksta Timčuks.

Vietējie mediji, atsaucoties uz "ierēdņiem" un kaujinieku spēku pārstāvjiem, vēstījuši, ka "Latvijas snaiperu-algotņu" grupas apšauda mierīgos iedzīvotājus kontrolpunktā "Zolotoje" ar mērķi diskreditēt LTR, paziņoja deputāts.

Ukraina pēdējo divu gadu laikā ir piedzīvojusi dramatiskus notikumus. 2014. gada sākumā plašos tautas protestos tika gāzts prezidents Viktors Janukovičs.

Tam sekoja Krievijas spēku īstenotā Krimas pussalas okupācija un aneksija, kā arī asiņainais karš Ukrainas austrumos, kur Kremļa atbalstītas un apbruņotas grupas sagrāba atsevišķas teritorijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos.

Karot separātistu pusē uz Ukrainu dodas algotņi un brīvprātīgie no Krievijas. Tāpat zināms, ka ārzemnieki karojuši Ukrainas pusē atsevišķos brīvprātīgo bataljonos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!