Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas pretterorisma spēku zonā atsākusies intensīva apšaude pa apdzīvotām vietām, atsaucoties uz Ukrainas armijas pārstāvju teikto vēsta aģentūra UNIAN.

Pretterorisma spēku pārstāvji norādījuši, ka situācija konflikta zonā ir sarežģījusies: "Nelikumīgi bruņoti grupējumi palielina apšaudes intensitāti un skaitu pa mūsu spēku pozīcijām un Donbasa apdzīvotajām vietām."

Tiek atzīmēts, ka spraigākā situācija ir Doņeckas lidostas apkārtnē, tāpat svētdienas laikā no mīnmetējiem un tankiem apšaudīts meteoroloģiskās stacijas tornis un Doņeckas lidostas jaunais terminālis.

Ukrainas armijas pārstāvji atklājuši, ka bruņoti grupējumi jau vairākas dienas pēc kārtas veic apšaudi no smagajiem ieročiem – tankiem, artilērijas un sistēmas "Grad". Ar mīnmetējiem apšaudīti apdzīvotie punkti Avdejevkā un Graņitnajā, Zolotoje, Mirnoje un citās vietās.

Cita starpā viņi piebilst, ka turpinās Donbasa stratēģisko infrastruktūras stratēģisko objektu iznīcināšana. Svētdien kaujinieki apšaudījuši termoelektrostaciju Ščastijā, kas ar elektroenerģiju apgādā iedzīvotājus gan pašpasludinātās republikas zonā, gan ārpus tās.

Vēstīts, ka pēdējās divās dienās palielinājies bojāgājušo skaits konflikta zonās Ukrainas austrumos. Sestdien Luhanskā un Doņeckā bojā gāja seši cilvēki, tostarp četri Ukrainas armijas karavīri. Savukārt svētdien apšaudes laikā Luhanskas apgabala Krjakovas ciemā pēc šāviņu trāpīšanas pagalmā bojā gāja 14 gadus veca meitene, viņas māte un vecmāte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!