15 gadus vecas dvīņu māsas Ķīnā ar žurku indi noindējušas savus vecākus pēc tam, kad bija saņēmušas rājienu par sliktām sekmēm skolā, pirmdien ziņoja aģentūra "Sjiņhua".
Abas māsas no Aņšuņas ciemata Guidžu provincē Ķīnas austrumos vecāku rīsu putrai bija piemaisījušas žurku indi. Šis bija jau trešais slepkavības mēģinājums – pirms tam meitenes izmantoja gāzi, bet vēl iepriekš centās briesmu darbu pastrādāt ar citu indi.

Pēc slepkavības meitenes aizbēga no mājām, līdzi paņemot aptuveni divus tūkstošus juaņu (120 latus), divus mobilos telefonus un vecāku krājkases grāmatiņas. Slepkavnieces paslēpās pie draugiem, taču drīz vien policija viņas atrada un arestēja.

"Sjiņhua" ziņo, ka meiteņu vecāki bija piekodinājuši meitām labi nokārtot eksāmenus, lai viņas varētu iestāties labākā skolā. Tomēr dvīnes pārbaudījumus nav izturējušas un meklējušas patvērumu pie draugiem. Māte viņas atradusi un krietni sabārusi.

Ķīnā, kur īsteno tā dēvēto viena bērna politiku un kur izglītības sistēma aizvien vairāk veicina konkurenci jauniešu vidū, vecāki bieži cenšas piespiest bērnus labi mācīties. Ķīnas prese ziņo, ka aizvadīto gadu laikā sekmju dēļ vairāki bērni noslepkavojuši savus vecākus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!