Foto: AFP/Scanpix

Viena no vadošajām dzīvnieku tiesību aizstāvju organizācijām nosodījusi uzņēmumu "Google" par kamieļa izmantošanu "Google Street View" attēlu iegūšanā, vēsta ārvalstu mediji.

Organizācija Cilvēki par ētisku apiešanos pret dzīvniekiem (PETA) ir lielākā dzīvnieku tiesību organizācija pasaulē, organizācija ir satraukta, ka "Google" ir izmantojusi kamieli, lai iegūtu attēlus no Livas tuksneša Apvienotajos Arābu Emirātos.

Kamielis ir pirmais dzīvnieks, kurš pārvietojis "Google Trekker" foto ekipējumu, ko 360 grādu attēlu iemūžināšanai "Street View" izmanto uzņēmums "Google".

Uzņēmums saņēmis pārmetumus no PETA: ""Google" nav tiesību izmantot kamieļus, lai iegūtu attēlus," norāda PETA. "Ikviens, kurš ir lasījis par šo vietu vai to apmeklējis, zina, ka kamieļiem tur ir grūta dzīve."

Parasti "Google", lai iegūtu attēlus, izmanto transportlīdzekļus, kas ir aprīkoti ar "Google Trekker". PETA norāda, ka arī Livas tuksnesī uzņēmumam bija jāizmanto mehāniskie transportlīdzekļi, piemēram, džips, nevis kamielis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!