Šie notikumi ir atsaukuši atmiņā 2000. gada prezidenta vēlēšanas, kuru laikā Floridas štatā balsu skaitīšana ievilkās. Arī tagad vēl nesaskaitītās un pazudušās balsis ir aizkavējušas rezultātu paziņošanu štatā, kurš izšķirs prezidenta amata kandidātu likteni.

Uzvarētājam ir jāiegūst 270 elektorātu balsis, un Ohaio 20 elektorātu balsis noteiks, kurš no abiem kandidātiem nākamos četrus gadus būs ASV vadītājs.

Baltā nama administrācijas vadītājs Endrjū Kards apgalvo, ka Bušs Ohaio štatā ir ieguvis tik daudz vēlētāju atbalstu, ka nerodas nekādas šaubas par viņa uzvaru.

“Mēs esam pārliecināti, ka Bušs ir uzvarējis,” saka Kards, piebilstot, ka savu uzvaras runu Bušs teiks trešdienas pēcpusdienā.

Kerija atbalstītājs un viceprezidenta amata kandidāts Džons Edvardss apgalvo, ka neviens nevar būt pārliecināts par vēlēšanu rezultātiem, kamēr nebūs saskaitītas visas balsis.

“Šī ir bijusi gara nakts. Taču mēs esam gaidījuši šo uzvaru jau četrus gadus, tāpēc mums nebūs problēmu pagaidīt vēl kādu laiku,” viņš teica. “Mēs cīnīsimies par katru balsi.”

Pienākušas ziņas, ka Bušs Ohaio štatā ir guvis pārsvaru pār Keriju ar 125 000 balsu, un ir aizdomas, ka nesaskaitīto balsu skaits nav tik liels, lai ļautu Kerijam uzvarēt. Štata amatpersonas ziņo, ka nesaskaitīti varētu būt vēl apmēram 175 000 balsu.

Vēlēšanu rezultāti neiepriecina demokrātus, jo republikāņi ir palielinājuši savu pārsvaru gan Senātā, gan Pārstāvju palātā, informē Reuters. Tas palīdzēs Bušam viņa uzvaras gadījumā īstenot savus plānus, piemēram, attiecībā uz nodokļu samazināšanu un Federālo tiesu tiesnešu noteikšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!