Ja finansējums tiks piešķirts, tad 135 miljoni ASV dolāru tiks iztērēti, rūpējoties par to, lai jaunie amerikāņi 2003.gadā būtu "labi zēni un meitenes", trešdien informēja Buša administrācijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Tomēr jautājums par to, vai papildu 33 miljoni tiks piešķirti šai programmai, vēl nav izlemts. Lai gan pēdējo piecu gadu laikā finansējums abstinenci atbalstošām programmām ir pieaudzis un konservatīvie amerikāņi uzskata, ka dzimumaudzināšana, kurā jaunieši tiek iepazīstināti ar kontracepcijas iespējām, tikai veicina pusaudžu seksu, abstinences kritiķi iebilst, ka šīs programmas nekādā ziņā nespēj atturēt pusaudžus no seksa. "Man tas šķiet neaptverami, ka administrācija, kas slavina zinātnes sasniegumus, kad runa ir par vides politiku, bēg no zinātnes kā no uguns, kad runa ir par seksuālo veselību," teica organizācijas "Advocates for Youth" pārstāvis Džeimss Vagoners.

"Advocates for Youth" atbalsta "abstinence-plus" programmas, kas iesaka pusaudžiem no seksa labāk izvairīties, taču, ja tas tomēr neizdodas, tad lietot prezervatīvus un citus kontracepcijas līdzekļus.

ASV Veselības aizsardzības ministrs Tomijs Tompsons atzīst, ka abstinences programmas ir ļoti populāras republikāņu vidū, tomēr neviens nevarot pateikt, cik tās ir iedarbīgas. Tomēr Tompsons uzsver, ka jādod iespēja abstinences programmas izmēģināt.

"Prezidents uzskata, administrācija uzskata un daudzi cilvēki Kongresā uzskata, ka tas ir daudz labāks veids, kā risināt pusaudžu grūtniecības problēmu," trešdien teica Tompsons. "Izmēģināsim tās [programmas] un paskatīsimies, vai tās mums nepalīdzēs."

Par to, vai turpināt finansējumu seksuālās abstinences programmām, tiks lemts pēc tam, kad tiks pabeigts plašs pētījums par šo tēmu, sacīja ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!