Foto: AP/Scanpix

Ēģiptes pagaidu valdība trešdien devusi rīkojumu policijas priekšniekam pārtraukt "nepieņemamās" islāmistu sēdošās demonstrācijas, kuru dalībnieki pieprasa gāztā prezidenta Muhameda Mursi atjaunošanu amatā, vēsta BBC.

Policijai dots uzdevums "lietot visas metodes" protestantu radītās bīstamības novēršanai.

Bīstamās situācijas ieilgšana Rābijas al Adavijas un Atmodas laukumos, kā arī pastāvīgais terorisms un ceļu blokādes vairs ilgāk nav pieņemamas, ņemot vērā nacionālās drošības apdraudējumu," teikts policijai dotajā pavēlē izklīdināt Musulmaņu brālības atbalstītājus.

Jau vēstīts, ka Ēģiptes policija aizvadītās sestdienas rītā nošāvusi 75 gāztā prezidenta Mursi atbalstītājus un vēl simtiem ievainojusi, paziņojusi Musulmaņu brālība un mediķi.

Islāmistu pārstāvis Murads Muhameds Ali sacīja, ka policija uz demonstrantiem šāvusi ar kaujas patronām. Kā pavēstījuši islāmistu izveidotā hospitāļa mediķi, vēl aptuveni 1000 cilvēku ievainoti.

Ēģiptes armija 3.jūlijā pēc vairākas dienas ilgušiem protestiem, kuros piedalījās miljoniem cilvēku, paziņoja par konstitūcijas apturēšanu un par pirmā demokrātiski ievēlētā prezidenta atcelšanu no amata.

Pēc Mursi gāšanas armija iecēlusi pagaidu prezidentu Adli Mansuru, kurš solījis sarīkot parlamenta vēlēšanas 2014.gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!