Ēģiptes prāmis “Salaam 98” nogrimis pēc ugunsgrēka, kas izcēlies uz prāmja drīz pēc tā izbraukšanas no ostas, liecina izdzīvojušie prāmja pasažieri. No vairāk nekā 1400 pasažieriem izglābties izdevās 415 cilvēkiem, ziņo ārvalstu masu mediji.
Kamēr komanda mēģināja dzēst ugunsgrēku, prāmis turpināja ceļu. Liecinieki stāsta, ka ugunsgrēks izcēlies mašīnu nodaļā, un komanda cīnījās ar to trīs stundas, turpinot ceļu uz priekšu. Vairāki pasažieri guva apdegumus, viņi nogādāti slimnīcā, kur viņiem tiek sniegta medicīniska palīdzība.

Kuģis nogrima desmit minūšu laikā, tā arī nepaspējot pārraidīt trauksmes signālu. Cilvēki vairākas stundas pavadīja glābšanas laivās, jo palīdzība kavējās.

Uz prāmja klāja bija vairāk nekā 1400 cilvēki. Glābēji atrada 185 cilvēku mirstīgās atliekas, aptuveni 900 cilvēki tiek uzskatīti par bez vests pazudušajiem.

Jūras prāmis “Salaam 98” ar aptuveni 1 300 pasažieriem piektdien no rīta ir pazudis no radariem Sarkanajā jūrā. Par pārtrūkušiem sakariem Ēģiptes varas iestādes ziņoja pirms pusdienlaika, un aptuveni pēc stundas tika apstiprināts, ka prāmis ir nogrimis.

Ap negadījuma vietu aptuveni 90 kilometru attālumā no Ēģiptes ostas Safagas ir manītas bojā gājušo pasažieru mirstīgās atliekas.

Prāmim “Salaam 98” no Saūda Arābijas bija jāierodas Safagas ostā Ēģiptē trijos naktī pēc vietējā laika, bet pulksten astoņos tas pazuda no radaru ekrāniem. 2005.gada oktobrī pēc sadursmes ar kādu tirgotāju kuģi Sarkanajā jūrā nogrima kuģis “Salaam 95”. “Salaam 98” ir izgatavots 1978.gadā, tā garums ir 118,11 metri, platums – 23,6 metri, un maksimālais pasažieru skaits – 1487.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!