Eiro kurss pret ASV dolāru trešdien no rīta Londonā noslīdēja līdz 0,8813 dolāriem, uzstādot jaunu rekordzemu līmeni. Pēc dīleru vārdiem, Eiropas kopējā valūta sasniedza jaunu zemāko līmeni arī pret Japānas jenu, krītoties līdz 93,17 jenām.
Arī Āzijas tirgos eiro trešdien pazeminājās līdz jaunam rekordam - attiecīgi līdz 0,8818 dolāriem un 93,10 jenām, ietekmējoties no Vācijas kanclera Gerharda Šrēdera paustā apmierinājuma par eiro zemo kursu.

"Vācijas kanclers Šrēders sacīja, ka viņu nesatrauc eiro zemais kurss, liekot investoriem saprast, ka varas institūcijas nav satrauktas par eiro kursu, un eiro nokritās vēl zemāk," sacīja kāds japāņu eksperts.

Pēc viņa vārdiem, "eiro vērtības samazināšanās šķiet nenovēršama un tā nav pārsteidzoša no tirgus viedokļa. Es domāju, ka eiro turpinās samazināties un var noslīdēs aptuveni līdz 0,8600 ASV dolāriem," pauda speciālists.

Eiro kurss turpina pazemināties kopš brīža, kad Šrēders pirmdien paziņoja, ka zems eiro ir izdevīgs Vācijas eksportam.

8.septembrī notiks eirozonas valstu finansu ministru apspriede, kurā plānots pieņemt kopēju paziņojumu eiro jautājumā, kas varētu palīdzēt apturēt eiro vērtības samazināšanos.

"Jebkādi bažīgi izteikumi par eiro kursu palīdzēs pacelt Eiropas kopējās valūtas vērtību," uzskata vairāki analītiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!