Vairāku Eiropas valstu tiesībsargājošās institūcijas šonedēļ ir aizturējušas vairāk nekā 50 cilvēku, kas tiek turēti aizdomās par piedalīšanos tīklā, caur kuru tika atmazgāta nauda no Krievijas, raksta avīze "The New York Times" (NYT).
Puse no arestētajiem ir Krievijas iedzīvotāji.

Pēc laikrakstā sniegtās informācijas, jau ir izdoti rīkojumi par aptuveni 300 banku kontu arestu Eiropā un Ziemeļamerikā.

Aresti saistīti ar izmeklēšanu, kas ASV notika vairākus gadus attiecībā pret "Bank of New York", norāda NYT.

Itālijas izmeklētāji pavēstīja, ka pirmais pieturas punkts šajā lietā bija Krievijas iedzīvotāju kriminālās darbības izmeklēšana Itālijas ziemeļaustrumos Rimini kūrorta tuvumā. Atbilstoši atmazgāšanas shēmai daļa naudas tika pārskaitīta caur kompānijas "Benex" kontiem un tās kontiem bankā "Bank of New York". Savukārt "Benex" darbība tika izmeklēta "Bank of New York" lietas ietvaros.

Itālijas policija apgalvo, ka, izpētot banku un citus lietišķos dokumentus, tā ir atklājusi kriminālu tīklu, kurā darbojas itāliešu un krievu biznesmeņi.

Pēc izmeklētāju vārdiem, arestu dēļ viņu rīcībā ir nonākuši dokumenti, kas ļaus atklāt visu naudas atmazgāšanas tīklu, tāpēc var gaidīt jaunus arestus.

Izmeklētāji lēš, ka šajā tīklā tiek atmazgāti miljardiem ASV dolāru, kas iegūti no prostitūcijas, narkotiku pārdošanas, nodokļu nemaksāšanas un reketa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!