Foto: EPA/LETA
Neierasti auksti laika apstākļi Eiropā prasījuši jau 45 cilvēku dzīvības, piektdien vēsta ārvalstu mediji.

Iepriekš ziņots par 15 bojāgājušajiem.

Visvairāk upuru ir Polijā, kur naktī uz piektdienu nosaluši 22 cilvēki, termometra stabiņam noslīdot līdz mīnus 15 grādiem pēc Celsija. Iepriekš valsts ziņoja par astoņiem aukstuma upuriem.

Polijas dienvidu pilsētā Čenstohovā piektdienas rītā apmēram 150 tūkstoši cilvēku palika bez apkures, bet amatpersonas paziņoja, ka mēģina atrisināt šo problēmu.

Polijā katru gadu ziema prasa vairāku desmitu cilvēku dzīvības, kas pārsvarā ir bezpajumtnieki vai cilvēki alkohola reibumā.

Vēl divi cilvēki gājuši bojā Vācijā. 73 gadus vecs pensionārs pakļuvis zem vilciena, kad tīrījis sniegu, bet 18 gadus vecs jaunietis gājis bojā autoavārijā - apledojuša ceļa dēļ viņa automašīna sadūrās ar kravas auto.

Čehijā pēdējo 24 stundu laikā nosaluši divi cilvēki, līdz ar to nedēļas laikā bojāgājušo skaits šajā valstī pieaudzis līdz astoņiem.

Savukārt Slovākijā šoziem dzīvību salā zaudējuši divi, bet Lietuvā pieci cilvēki.

Arī nedēļas nogalē Centrāleiropā gaidāms sals un snigšana, kas varētu būtiski traucēt gaisa, dzelzceļa un autoceļu satiksmi.

Jau vēstīts, ka divi nāves gadījumi iepriekš reģistrēti Lielbritānijā.

Trešdien gaisa temperatūra dažos Eiropas reģionos pazeminājusies līdz mīnus 18 grādiem pēc Celsija skalas. Novērota stipra snigšana, kas apgrūtinājusi braukšanas apstākļus lielākajā Eiropas daļā.

Visvairāk cieš Vācija, Francija, Čehija un Lielbritānija. Turklāt Lielbritānijā sniega sega sasniegusi jau 30 centimetrus.

Traucēts lidostu darbs un dzelzceļa satiksme. Ceļu apledojums izraisa autotransporta avārijas, uz šosejām veidojas milzīgi sastrēgumi. Daudzviet bojātas elektroenerģijas padeves līnijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!