Vienpadsmit eirozonas valstu finansu ministri pirmdien apspriedē Briselē izteica bažas par eiro vērtības kritumu, atkārtoti paziņojot, ka eiro kurss neatspoguļo ekonomisko izaugsmi Eiropas monetārajā savienībā.
Savā paziņojumā ministri, cenšoties atjaunot tirgu uzticību, apliecināja, ka turpinās īstenot stingru budžeta politiku un strukturālās reformas.

"Eirozonas valstu finansu ministriem, ES finansu komisāram un Eiropas centrālās bankas (ECB) prezidentam ir kopējs viedoklis, ka ekonomiskā izaugsme eirozonā ir ļoti spēcīga un palielinājies izveidoto darba vietu skaits. ECB ir apņēmusies nodrošināt, ka šis pieaugums neizraisīs inflācijas kāpumu," teikts paziņojumā.

"Šajā kontekstā mēs paužam kopējās bažas par eiro kursa pašreizējo līmeni, kas neatspoguļo spēcīgos ekonomiskos pamatus eirozonā," uzsver eirozonas valstu finansu ministri.

Tomēr tūlīt pēc paziņojuma eiro kurss samazinājās līdz 0,8982 ASV dolāriem pretstatā 0,9008 dolāriem dažas minūtes pirms paziņojuma.

Pēc daudzu analītiķu domām, eiro kursa krituma cēlonis ir uzskats, ka vairāku eirozonas valstu valdības nevēlas īstenot strukturālās reformas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!