Eiropas Komisija gatavojas aizliegt tabakas reklāmu tiklab avīzēs un žurnālos, kā arī internetā, Vācijas laikrakstā "Die Welt" pirmdien publicētajā intervijā norāda Eiropas komisijas loceklis Deivids Birns, ziņo Krievijas interneta izdevums "Gazeta.ru".
Birns uzsver, ka Eiropas Komisija ir sevišķi norūpējusies par jaunatnes veselību, un attiecīgais lēmums tiks pieņemts jūnija sākumā. Publikācijā norādīts, ka visaktīvāk pret tabakas reklāmas aizliegšanu vēršas Vācija un Austrija.

Eiropas parlaments šomēnes deva galīgo apstiprinājumu likumam, kas atļaus slimo plaušu un siržu attēlus drukāt uz Eiropas cigarešu paciņām. Vienlaikus likums ar 2003.gada septembri aizliegs lietot tādus apzīmējumus kā "light" un "mild", uzliekot krustu tādām pasaulslavenām cigarešu markām kā "Marlboro Lights", ko ražo tabakas gigants "Phillip Morris".

Saskaņā ar jauno likumu Eiropas Komisijai līdz nākamā gada beigām būs jāizstrādā jauni noteikumi, kas valdībām ļaus piespiest tabakas kompānijas uz cigarešu paciņām drukāt grafiskos attēlus ar smēķēšanas nodarīto postu. Tabakas kompānijām būs jāatklāj, kas tieši atrodas cigaretēs, ieskaitot potenciāli kaitīgās piedevas, un šīs ziņas valdība var publicēt.

Jaunais likums nosaka atsevišķo kaitīgo vietu pieļaujamo daudzumu cigaretēs. No 2004.gada janvāra maksimālais pieļaujamais darvas apmērs cigaretē būs 10 miligrami, nikotīna - 1 miligrams un oglekļa monoksīda - 10 miligrami.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!