Krievijas speciālisti uzskata, ka 44 kaulu fragmenti, kas tika izrakti šovasar, ir pazudušā Romanovu dinastijas troņmantnieka Alekseja un viņa māsas liekņazienes Marijas mirstīgās atliekas.
"Mēs varam secināt, ka atliekas, ļoti iespējams, pieder troņmantniekam Aleksejam un lielkņazienei Marijai," teica Sverdlovskas apgabala tiesu medicīnas ekspertu biroja vadītāja vietnieks Vladimirs Gromovs.

To viņš paziņoja piektdien preses konferencē Urālu pilsētā Jekaterinburgā, 1450 kilometru attālumā no galvaspilsētas Maskavas, kur boļševiku revolucionāri 1918.gadā tirgotāja mājas pagrabā nošāva karalisko ģimeni, informē ziņu aģentūra "Interfax".

Pēc komunistu režīma sabrukuma mirstīgās atliekas, kuras, kā tiek uzskatīts, pieder caram, viņa sievai un trīs meitām, tika izraktas un pārbedītas 1998.gadā imperatora kapenēs Svētā Pētera un Pāvila katedrālē Sanktpēterburgā.

Bet troņmantnieka Alekseja Nikolajeviča un lielkņazienes Marijas Nikolajevnas kauli nebija starp pārbedītajām atliekām.

Zinātnieki, prokurori un vēsturnieki amatieri mēģinājuši atrast viņu atliekas, un daži uzskatījuši, ka viņi izdzīvojuši, uzkurinot novecojušās teorijas, ka daži cara ģimenes locekļi nav gājuši bojā padomju režīma laikā.

Augustā tika paziņots, ka jaunizraktie kauli, kas pieder diviem aptuveni 14 un 20 gadu jauniem cilvēkiem, tika atrasti netālu no pārējo cara ģimenes locekļu apbedījuma vietas.

Lodes tika atrastas pietiekami tuvu kaulu fragmentiem, lai pieņemtu, ka tās bijušas ķermeņos, pirms tie satrūdējuši.

Nedēļas sākumā prokurors Maskavā nolēma, ka pēdējam caram Nikolajam II un viņa ģimenei nav tiesību uz politisko reabilitāciju, jo neesot oficiāla lēmuma par viņu nogalināšanu. Reabilitāciju centās panākt Romanovu ģimenes pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!