ASV Nacionālā viesuļvētru centra direktors Makss Meifīlds ir paziņojis, ka pret Ņujorku trieksies ārkārtīgi spēcīga viesuļvētra, kas radīs lielus postījumus un pilnībā paralizēs dzīvi metropolē. "Jautājums nav par to, vai Ņujorku piemeklēs viesuļvētras briesmas, bet gan – kad tas notiks," viņš saka.
Uzstājoties ASV Senāta komisijas priekšā, Meifīlds paziņoja, ka trešās kategorijas viesuļvētra var paaugstināt ūdens līmeni dažos pilsētas rajonos pat par astoņiem līdz desmit metriem. Tas, savukārt, nozīmēs applūdušas metro pazemes līnijas un lielus zaudējumus pilsētas infrastruktūrai, aģentūras AFP sniegto informāciju citē NewsRu.

Meifīlds ir apmierināts, ka pilsētas glābšanas dienestiem tas nav nekāds jaunums, jo notiek sadarbība ar Okeāna un atmosfēras pētniecības centru un tiek izstrādāti rīcības plāni ārkārtas gadījumos. Vēlāk savā runā viņš gan piemetināja, ka viesuļvētra varētu skart Ņujorku šogad vai nākamgad, bet varbūt arī tikai pēc 100 gadiem.

Saskaņā ar 1990.gadā veiktu pētījumu Ņujorka ir ceturtā nedrošākā ASV pilsēta viesuļvētras gadījumā, taču pilsētas amatpersonas apgalvo, ka tiek darīts viss iespējamais, lai ārkārtas gadījumā būtu pēc iespējas mazāk cietušo un zaudējumu.

Viesuļvētru sezona reģionā sākas jūnijā, un laika pētnieki paredz, ka, lai arī šis nebūs īpaši mierīgs laiks, tomēr neatkārtosies arī 2005.gada vasaras scenārijs, kad pret ASV krastiem triecās 15 viesuļvētras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!