Foto: Reuters/Scanpix

ASV tiesa nolēmusi, ka meksikāņu narkobaronu Hoakinu Gusmanu jeb "El Chapo" tiesās 2018. gada aprīlī, vēsta aģentūra "Associated Press".

Gusmanam izvirzītas apsūdzības par starptautisku narkotiku kontrabandu vairāku miljardu dolāru apmērā, kas bijusi par iemeslu virknei slepkavību un cilvēku nolaupīšanai.

Ceturtdien 59 gadus vecajam "El Čapo" neizdevās mīkstināt viņa ieslodzījuma apstākļus Manhetenas cietumā, ziņo "Associated Press". Tiesas sēdē ar tiesnesi Braeinu Koganu apsūdzētais "El Čapo" sazinājās, izmantojot tulka palīdzību. Lielu daļu sēdes viņš saskatījās ar savu sievu, kura tiesā bija ieradusies kā apmeklētājs.

Kogans norādīja, ka ASV ir pamats Gusmanu turēt nepielaidīgos apstākļos, ņemot vērā to, ka "El Chapo" savas dzīves laikā jau divreiz ir pamanījies no cietuma izbēgt.

Meksikāņu narkobaronu Gusmanu ASV izdeva janvārī. Kopš tā brīža viņš tiek turēts sešus metrus platā un 3,7 metrus garā karcerī Manhetenas cietumā, kur tiek turēti daudzi augsta riska noziedznieki un teroristi.

Gusmans pirmoreiz tika sagūstīts 1993. gadā Gvatemalā, bet 2001.gadā izbēga no pastiprināti apsargāta Meksikas cietuma, paslēpjoties veļas ratiņos.

Meksikas jūras kājnieki ar ASV Narkotiku apkarošanas pārvaldes (DEA) atbalstu viņu aizturēja 2014. gada februārī Sinaloas štata kūrortpilsētā Masatlanā, kur viņš uzturējās ar savu sievu un divām meitām. Pēc 17 mēnešiem Gusmans izbēga pa pusotru kilometru garu tuneli, kura viens gals bija viņa cietuma kameras dušā.

Viņš tika notverts 2016. gada janvārī Sinaloas štata Losmočisas pilsētā. Varas iestādes sadzina viņam pēdas dažus mēnešus pēc Gusmana slepenas tikšanās ar ASV aktieri Šonu Pennu un aktrisi Keitu del Kastiljo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!