Ziemeļamerikas vēsturē plašākais elektroenerģijas piegādes pārtraukums, kas skāris ap 50 miljonu cilvēku ASV ziemeļaustrumos un Ontario provincē Kanādā, ir sācies Savienotajās Valstīs, netālu no Klīvlendas, sestdien paziņoja Kandādas uzņēmuma "Hydro Ottawa" augsta ranga amatpersona.
"Jaunākā informācija, kas ir mūsu rīcībā, liecina par to, ka Klīvlendā noticis pārtraukums vienā no lielākajām ASV strāvas ķēdēm," Kandādas žurnālistiem sacīja "Hydro Ottawa" viceprezidents Andrē Pārkers.

"Šīs strāvas ķēdes visas ir savstarpēji savienotas, un tas izraisīja augstsprieguma ķēdes reakciju, kas skāra Toronto, Detroitu, Otavu un Ņujorku. Tieši šis pārtraukums strāvas ķēdē izraisīja lielo elektrības padeves pārtraukumu, kuru mēs piedzīvojām," norādīja Pārkers.

Arī divu valstu aģentūras, Ziemeļamerikas Elektrodrošības padomes (NERC) vadītājs Maikls Džents piektdien sacīja, ka ceturtdien notikušais elektrības piegādes pārtraukums sācies ASV vidienē.

Savukārt Ņujorkas štata gubernators Džordžs Pataki piektdien apgalvoja, ka cēlonis strāvas piegādes pārtraukumam, visticamāk, meklējams Ontario provincē Kanādā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!