Foto: Reuters/Scanpix
Lielbritānijas karaliene Elizabete II 2012.gadā atzīmēs valdīšanas dimanta gadadienu jeb 60 valdīšanas gadus, vēsta BBC. Plānots, ka karaliene jubileju atzīmēs, apceļojot Apvienoto Karalisti.

Karaliene Elizabete II un Edinburgas hercogs, atzīmējot valdīšanas 60.gadadienu, plāno ceļot pa visu Lielbritāniju. Savukārt citi karaliskās ģimenes pārstāvji plāno apciemot 15 valstis, kurās Elizabete II ir valdniece un kuras ir Britu sadraudzības valstis.

Kembridžas hercogs un hercogiene svinību gadā apciemos Singapūru, Malaiziju, Zālamanu salas un Tuvalu. Šis pārim būs otrs brauciens pāri okeānam kā precētam pārim. Pirmā bija vizīte Kanādā.

Velsas princis Čarlz un Kornvolas hercogiene apciemos Austrāliju, Kanādu, Jaunzēlandi un Papua - Jaungvineju. Savukārt Velsas princis Henrijs apciemos Bahamas, Jamaiku un Belizu. Šis princim būs pirmais karalieni pārstāvošais brauciens vienatnē pāri okeānam.

Citi karaliskās ģimenes pārstāvji apmeklēs Indiju, Mozambiku un Zambiju. Karaliskā ģimene viesosies arī Karību salās, Gibraltārā, Britu Virdžīnu salās un Maltā, Folklendu salās un Ugandā.

Plānots, ka valstis, kurās karaliskās ģimenes pārstāvji viesosies, rīkos dažādus pasākumus, lai sagaidītu augstdzimušos viesus. Bekingemas pils runasvīrs paziņojis, ka par vizīšu laiku vēl tiek diskutēts ar viesu uzņēmējvalstīm.

BBC atgādina, ka Elizabete II aprīli nosvinēja 86.dzimšanas dienu, bet Princis Filips ir 91 gadu vecs. Elizabete II sāka valdīt 1952.gada 6.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!