Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pilnapmēra bruņots konflikts Moldovas separātiskajā Piedņestras reģionā ir maz ticams, tomēr pat epizodisku sadursmju rezultātā situācija var kļūt nekontrolējama, pirmdien publikācijā laikrakstā "New York Times" brīdināja Eiropas Padomes (EP) ģenerālsekretārs Turbjorns Jaglands.

"Šajā posmā pilnapmēra konflikts [Piedņestrā] ir maz ticams. Tomēr šādā saspringtā atmosfērā pat nelielas sadursmes situāciju var padarīt nekontrolējamu," viņš norādīja.

"Daudziem Moldovā ir bažas, ka Piedņestra var kļūt par nākamo Krimu," raksta Jaglands. "Piedņestras vadība sūrojas, ka Moldova ar Ukrainu sazvērējušās, lai turētu viņus [separātiskā reģiona iedzīvotājus] ekonomiskā blokādē. Un tāpēc devuši rīkojumu iesaukt militārajā dienestā 18 līdz 27 gadus vecus rezervistus."

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!