Igaunijas delegācijas vadītāja Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā (EPPA) trešdien Strasbūrā kopīgā preses konferencē ar diviem Krievijas partijas "Jabloko" pārstāvjiem norādīja uz Krievijas Valsts domes nelikumīgo rīcību, liedzot tās pārstāvjiem apmeklēt EPPA.
Igaunijas delegācijas vadītāja Kristīna Ojulanda, kas EPPA vada arī Liberāldemokrātu un reformatoru politisko grupu, trešdien Strasbūrā kopīgi ar vienīgajiem Krievijas pārstāvjiem asamblejas sesijā no partijas "Jabloko" Aleksandru Šišlovu un Sergeju Ivaņenko žurnālistus informēja par grupas pieņemto paziņojumu.

Pēc Ojulandes iniciatīvas, Liberāldemokrātu un reformatoru politiskā grupa otrdien pieņemtajā paziņojumā nosodīja Krievijas Valsts domes un tās spīkera apņemšanos traucēt Krievijas delegācijas iespējas apmeklēt asamblejas kārtējo sesiju.

Krievijas Valsts dome, nepiešķirot līdzekļus Krievijas EPPA delegātu braucienam uz kārtējo asamblejas sēdi, liedza daudziem šīs valsts pārstāvjiem apmeklēt Strasbūru. Šišlovs un Ivaņenko uz Strasbūru devās par partijas līdzekļiem.

Ojulanda preses konferencē piedalījās ka politiskās grupas vadītāja, kurā darbojas abi "Jabloko" pārstāvji.

Vairāk savas ierašanās Strasbūrā iemeslus žurnālistiem gan nācās skaidrot abiem Krievijas pārstāvjiem. Ojulanda žurālistus informēja vienīgi par pieņemtā paziņojuma būtību.

Savukārt Ivaņenko un Šišlovs skaidroja savas partijas nostāju Čečenijas jautājuma noregulēšanā, kā arī to, kādēļ viņi tomēr uzskatījuši par nepieciešamu ierasties uz kārtējo asamblejas sesiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!