Armēnijas galvaspilsētā Erevānā arī sestdien turpinās protesti un sadursmes starp protestētājiem un policiju, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Jau ziņots, ka cietumā ieslodzīta opozīcijas līdera Žiraira Sefiljana bruņoti atbalstītāji kopš 17. jūlija policijas iecirknī Armēnijas galvaspilsētā Erevānā ir sagrābuši vairākus ķīlniekus. Kopš svētdienas rīta viņi tur par ķīlniekiem četrus policistus. Vēl viens policists ķīlnieku krīzes laikā tika nogalināts.

Protestētāji izklaidz tādus saukļus kā "brīva un neatkarīga Armēnija" un aicina Valsts prezidentu atkāpties.

Kā vēsta BBC, sadursmēs ir ievainoti vairāki desmiti cilvēku, bet vismaz 100 cilvēkus aizturējusi policija. Protestētāji policistiem metuši ar akmeņiem, kā arī uzbrukuši.

Savukārt medijs "Sputnik Armenia" ziņo, ka sadurmsēs ievainoti vismaz 60 cilvēki, bet 40 cilvēki joprojām atrodas slimnīcās. "Radio Liberty" ziņo, ka ievainoto vidū ir arī trīs žurnālisti. Sadursmju laikā viņiem sabojāti fotoaparāti un video kameras. Piektdien slimnīcās nogādāti trīs bruņotie atbalstītāji, kurus policijas snaiperi sašāvuši kājā.

Vēstīts, ka bruņoti vīri Erebuni policijas iecirknī iebruka 17. jūlija vakarā, nogalinot vienu likumsargu un vēl sešus cilvēkus ievainojot. Policija norāda, ka uzbrucēji par ķīlniekiem ēkā sagrāba deviņus cilvēkus. Pieci no tiem jau atbrīvoti pārrunu rezultātā.

Iebrucēji pieprasa atbrīvot no aresta opozīcijas kustības "Dibināšanas parlaments" līderi Džirajru Sefiljanu. Viņš jūnijā tika aizturēts un apsūdzēts par nelegālu ieroču glabāšanu. Tāpat ķīlnieku sagrābēji vēlas prezidenta Serža Sargsjana atkāpšanos no amata.

Varasiestādes ir noraidījušas grupas prasības un veic pārrunas ar iebrucējiem par viņu padošanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!