Eiropas Savienība piešķīrusi 41 miljonu eiro (29 miljonus latu) ANO palestīniešu bēgļu aģentūrai humānās palīdzības projektu īstenošanai Gazas joslā, otrdien pavēstīja abu struktūru pārstāvji.

Par palīdzības piešķiršanu tika paziņots pēc Eiropas Komisijas pārstāvja Rietumkrastā un Gazas joslā Kristiāna Bergera sarunām ANO Bēgļu un darba aģentūras (UNRWA) birojā Ammānā.

UNRWA, kas Jordānijā, Libānā, Sīrijā, Rietumkrastā un Gazas joslā gādā par 4,3 miljoniem tur mītošajiem palestīniešu bēgļiem, no kopējās palīdzības summas jau ir saņēmusi 19 miljonus eiro (13 miljonus latu), sacīja Bergers.

"Atbalsts humānās palīdzības projektiem nekad nav bijis tik svarīgs kā pēc Gazas konflikta," sacīja UNRWA ģenerālkomisāre Kārena Abuzaida.

"Mums ir ārkārtēja nepieciešamība saņemt daudz lielāku palīdzību, un bez tās, kā es uzskatu, UNRWA nebūs spējīga darboties," sanāksmē otrdien sacīja Jordānijas karaliene Ranja.

ANO ģenerālsekretārs Bans Gimuns janvārī vērsās pie pasaules sabiedrības ar aicinājumu savākt kopumā 613 miljonus dolāru (341 miljonu latu), lai palīdzētu Gazas joslai, kur Izraēlas 22 dienu ilgajā uzbrukumā nogalināti vairāk nekā 1300 palestīniešu, nodarīti milzīgi postījumi ēkām un infrastruktūrai.

Atbilstoši provizoriskām aplēsēm Gazai uzbrukumā nodarīti materiālie zaudējumi divu miljardu dolāru (1,12 miljardu latu) vērtībā. Saūda Arābija jau solījusi piešķirt Gazas atjaunošanai vienu miljardu dolāru (556 miljonu latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!