Attīstība Eiropas Savienībā (ES) noris pārāk ātri tās iedzīvotājiem, kas liek viņiem uz daudzām lietām reaģēt skeptiski, pirmdien paziņoja ES ārlietu komisāre Benita Ferero-Valdnere.
"Pilsoņiem ir nepieciešams laiks jaunās attīstības izprašanai," intervijā laikrakstam "Kurier" pavēstīja Ferero-Valdnere. "Daudzas lietas notiek pārāk ātri, un tādēļ ir noraidoša attieksme. Mēs tikko esam uzņēmuši desmit jaunus locekļus, divi tiks uzņemti 2007.gadā, citiem ir izredzes uz ES vai viņi klauvē pie durvīm."

Viņa sacīja, ka vēl nav atteikusies no cīņas, lai panāktu pozitīvu balsojumu 29.maijā paredzētajā Francijas referendumā par jaunos ES konstitūciju. "Viss joprojām ir iespējams," viņa sacīja. Būtu nepareizi padoties pārāk ātri.

Nepastāv "plāns B", ja viena vai vairākas ES valstis noraidīs ES konstitūciju, norādīja Ferero-Valdnere. Tādā gadījumā šo jautājumu 2006.gada oktobrī izskatīs Eiropas Savienības Padome.

Uz jautājumu par negatīvo noskaņojumu Nīderlandē un Dānijā, kurās arī notiks referendumi par konstitūciju, Ferero-Valdnere atbildēja, ka tas ir komunikācijas trūkuma dēļ. "Mums ir jāskaidro krietni plašāk nekā pašreiz, un tādā veidā, lai ES būtu pievilcīga," viņa sacīja.

Laikraksts viņai arī uzdeva jautājumu par iespējamo Ukrainas pievienošanos ES. Viņa sacīja, ka Ukraina pašlaik nav "nobriedusi" līdzdalībai. "Durvis Ukrainai nav atvērtas, bet tās nav arī aizslēgtas," sacīja Ferero-Valdnere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!