Eiropas Savienība neatbalsta iespējamo karastāvokļa pasludināšanu Maķedonijā, kur valdības spēki mēģina apspiest albāņu separātistu kaujinieku aktivitātes.
"ES ir aicinājusi uz savaldīgu rīcību.. un tas nav savienojums ar karastāvokļa pasludināšanu," svētdien ES ārlietu ministru neoficiālajā sanāksmē Zviedrijas pilsētā Nīčepingā žurnālistiem paziņoja ES prezidējošās valsts Zviedrijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Hanss Dālgrēns.

Viņš piebilda, ka svētdienas vakarā uz Maķedoniju dosies ES ārējās un drošības politikas augstais pārstāvis Havjers Solana, ES ārējo attiecību komisārs Kriss Patens un Zviedrijas ārlietu ministre Anna Linda, lai šo jautājumu apspriestu ar Maķedonijas amatpersonām. Pirmdien viņiem pievienosies NATO ģenerālsekretārs Džordžs Robertsons.

Maķedonijas premjerministrs Ļubco Georgijevskis sestdien paziņoja, ka valdība apsver iespēju ierosināt parlamentam pasludināt karastāvokli, jo nedēļas laikā ir nogalināti 10 Maķedonijas drošības spēku pārstāvji, notikuši nemieri Bitolas pilsētā, kā arī Maķedonijas spēki apšauda ciemus valsts ziemeļos, kur atrodas albāņu kaujinieki. Svētdien ciemu apšaudes turpinājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!