Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis joprojām nav ieviesušas savā nacionālajā likumdošanā visus ES noteikumus, kas regulē iekšējo tirgu, un vislielākā pārkāpēja šajā ziņā ir Malta, kas savā likumdošanā nav piemērojusi 617 ES direktīvas, vēsta "EUobserver".
Nākamās lielākās atpalicējas šajā ziņā ir Čehija, Latvija un Kipra, kas nav piemērojušas attiecīgi 360, 290 un 276 direktīvas.

Savukārt vislabākais rādītājs ir Lietuvai, kura nav ieviesusi tikai 12 direktīvas. Nākamās labākās no jaunajām ES valstīm ar 60 un 87 neieviestām direktīvām ir Polija un Slovēnija.

Eiropas Komisija norāda, ka direktīvu ieviešanas kavēšanās negatīvi ietekmē ES progresu vienota tirgus veidošanā, un iekšējā tirgus indekss rāda, ka progress šajā jomā kopš 2000.gada ir palēninājies.

No 15 vecajām ES valstīm visliktākais rādītājs ir Francijai, kas vēl nav piemērojusi 62 direktīvas, tai seko Grieķija, Vācija, Itālija un Beniluksa valstis ar vairāk nekā 30 neieviestām direktīvām katra. Savukārt labākais rādītājs - 24 neieviestas direktīvas - ir Lielbritānijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!