ASV Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) aģenti trešdien apcietināja kāda Saūda Arābijas prinča sievu, kuru apsūdz par to, ka viņa piespiedusi divas indonēziešu sievietes strādāt pie viņas par kalponēm un draudējusi nodarīt tām "nopietnu kaitējumu", ja viņas atteiksies strādāt, informē prokuratūra.
39 gadus vecā Hana al Džadera tika apcietināta savā mājā greznajā Bostonas priekšpilsētā Vinčesterā, un noklausīšanās sēde tiesā ir paredzēta piektdien pēcpusdienā.

Al Džaderu apsūdz piespiešanā strādāt, ziņu falsificēšanā, krāpšanā vīzu iegūšanai un pajumtes došanā divām indonēziešu kalponēm, kas identificētas tikai kā "Tri" un "Ro".

Ja viņa tiks atzīta par vainīgu visos apsūdzības punktos, al Džaderai draud līdz 140 gadiem ilgs cietumsods un aptuveni 2,5 miljonu dolāru (1,3 miljonu latu) sodanauda.

Al Džaderas advokāts apstiprināja, ka viņa kliente ir precējusies ar princi Mohamedu bin Turki al Saūdu, taču neatklāja, vai viņa bauda diplomātisko imunitāti pret kriminālvajāšanu.

Saūda Arābijas vēstniecība Vašingtonā pagaidām nebija pieejama komentāriem.

Prokuratūra savā paziņojumā norāda, ka al Džadera piespiedusi abas sievietes strādāt viņas labā, liekot viņām saprast, ka "atteikšanās gadījumā viņām tiks nodarīts nopietns kaitējums".

14 lappušu garajā apsūdzības rakstā teikts, ka al Džadera nelikumīgi konfiscējusi savu kalpoņu pases, lai viņas nevarētu pārvietoties un ceļot, tādējādi piespiežot viņas strādāt savā mājā Masačūsetsas štatā.

Al Džaderu apsūdz arī divu viltotu darba līgumu iesniegšanā federālajām varas iestādēm, lai panāktu vīzu pagarinājumu abām kalponēm.

Līgumos teikts, ka abas sievietes saņemot 1 500 dolāru mēnesī par astoņu stundu darbu dienā, taču prokuratūra norāda, ka viņas strādājušas daudz ilgāk un saņēmušas tikai 300 dolārus mēnesī.

ASV ir palielinājušās aizdomas pret Saūda Arābijas pilsoņiem kopš 2001.gada 11.septembra terora aktiem, kuros no 19 vīriem, kas nolaupīja lidmašīnas, 15 bija Saūda Arābijas pilsoņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!