Foto: EPA/LETA

Kubas eksprezidents Fidels Kastro ceturtdien paudis uzslavas par sava brāļa - pašreizējā Kubas valsts galvas Raula Kastro - sarokošanos Dienvidāfrikā ar ASV prezidentu Baraku Obamu.

"Es sveicu biedru Raulu par šo spožo veikumu un it īpaši par viņa stingrību un cieņu, kad viņš ar draudzīgu, bet noteiktu žestu sveica Savienoto Valstu valdības vadītāju un sacīja viņam angļu valodā: "Prezidenta kungs, es esmu Kastro.""

Obama Dienvidāfrikas Republikas eksprezidenta Nelsona Mandelas piemiņas ceremonijā Soveto 10.decembrī, dodoties uz paaugstinājumu, piestāja pie Raula Kastro un sarokojās ar viņu.

Nedz oficiālā Vašingtona, nedz Havana notikumam līdz šim īpašu uzmanību nebija pievērsusi, tomēr Fidela spriedumi, kas publicēti Kubas kompartijas oficiālajā laikrakstā "Granma", liecina, ka viņš brāļa izturēšanos atzīst par pareizu.

Šī bija pirmā Kubas un ASV prezidentu sarokošanās kopš 2000.gada, kad ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā sasveicinājās ASV prezidents Bils Klintons un Fidels Kastro.

Raula Kastro un Obamas sasveicināšanās Dienvidāfrikā bija otrā reize kopš 1959.gada Kubas revolūcijas, kad ASV un Kubas prezidenti sarokojušies.

Rauls Kastro 2006.gadā nomainīja brāli Kubas prezidenta amatā, bet, būdams Kubas revolūcijas līderis, Fidels joprojām Kubas sabiedrībā ir ļoti ietekmīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!