Foto: EPA/LETA
ASV Filadelfijas pilsētas varas iestādes izlēmušas cīnīties ar pieaugošo noziedzību bērnu un pusaudžu vidū, ierobežojot viņu pārvietošanās brīvību vēlās vakara stundās, informē telekanāls CNN.

Pilsētas mērs Maikls Naters izdevis rīkojumu, ka bērni līdz 13 gadiem nedrīkst atrasties uz ielas pēc desmitiem vakarā, bet  lielāki jaunieši vecumā līdz 18 gadiem var uzkavēties ārā tikai līdz pusnaktij.

Šāda kārtība attiecas uz darba dienām, bet brīvdienās atsevišķos pilsētas rajonos noteikti vēl stingrāki ierobežojumi. Personām, kas jaunākas par 18 gadiem turpmāk būs aizliegts uzturēties pilsētas centrā ilgāk par deviņiem piektdienas un sestdienas vakaros.

Pārkāpēju vecākiem būs jāmaksā 150 dolāru (75 latu) sods, bet atkārtotu pārkāpumu gadījumā būs jāšķiras no 500 dolāriem (250 latiem).

Komandantstundas ieviešanu sekmēja pieaugošais ielu noziedzības līmenis. Tā pilsētas darījumu rajonā un naktsklubu koncentrācijas vietās pieaudzis uzbrukumu skaits jauniešiem. Pilsētas varas pārstāvji uzskata, ka uzbrukumus rīko ielu bandu locekļi.

Tā jūlija beigās pilsētas centrā tikuši piekauti vairāki cilvēki, kad notikuma vietā ieradās policija, tai izdevās aizturēt vairākus uzbrucējus, tajā skaitā kādu 11 gadus vecu zēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!