Filipīnu policija trešdien apcietināja bijušo valsts prezidentu Džozefu Estradu viņa Manilas mājā un aizveda uz cietumu. Estrada tiek apsūdzēts ekonomikas izlaupīšanā, par ko Filipīnās draud nāvessods.
64 gadus vecais Estrada tiks turēts apcietinājumā nacionālās policijas štābā bez tiesībām uz atbrīvošanu pret galvojumu, preses konferencē paziņoja Sandiganbajanas pretkorupcijas tiesas galvenais tiesnesis Frānsiss Garčitorena, kura vadītā tiesa otrdien pieņēma lēmumu par Estradas apcietināšanu ekonomikas izlaupīšanas dēļ.

Filipīnu galvaspilsētā trešdien izcēlās sadursmes starp īpašu uzdevumu policiju un Estradas piekritējiem, kad tiesas pilnvaroti policisti ieradās viņu apcietināt, stāstīja aculiecinieki.

Simtiem Estradas atbalstītāju apmētāja ar akmeņiem un pudelēm policistus, kas bija norīkoti atbrīvot ielas pie Estradas mājas Manilas piepilsētā. Policisti, slēpjoties aiz vairogiem, devās pretuzbrukumā ar stekiem.

Policija aplenca Estradas rezidenci un iesniedza eksprezidenta advokātiem viņa aresta orderi.

Estradas piekritēji, kas bija solījuši bloķēt jebkādu viņa apcietināšanas mēģinājumu un nedēļu dežurējuši pie Estradas mājas, aizbēga, kad policija sāka viņus sist ar stekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!